johannamiranda.blogg.se

mitt lilla liv i Minnesota, USA

Caught up in a American teenage movie!

Kategori: My American life

Good evening everybody! 
 
Har precis kommit hem från en grym kväll med american football at Red Wing High School! 
De hade hemmamatch idag, och det var runt 15 andra skolor där som spelade fotboll, voleyboll, sprang terräng och lite annat. Hur mycket folk som helst! 
 
Innan vi kom dit var jag förväntansfull över om det var som på alla amerikanska filmer jag har sett, med skolbandet i läktaren, cheerleaders som gör massor med ramsor, kommentatorer och självklart en maskot! Och i den första matchen vi såg vart jag lite besviken, för det var inget sånt, det var bara matchen. Så i halvlek frågade jag Rhonda (mamma till Jakob som spelade) var cheerleaderna var, och hon sa att de skulle vara i matchen efter. Så jag fick klara mig lite längre till att se om min förväntan skulle uppfyllas. Men matchen var intressant, speciellt nu när jag förstår reglerna^^ tyvärr blev de utklassade, men de hade finare färger än motståndarna så det var ett plus ;)
 
Sen gick vi och åt hamburgare innan varsity-matchen började. Medans vi åt kunde vi se cheerleaders komma ut på planen och bandet började värma upp, och där satt jag och åt och kände mig som att jag var mitt i en amerikansk tonårsfilm. Och som grädden på moset så kom deras maskot förbi! En fin liten örn, och jag ger credit till personen som var i den dräkten, för han/hon hade mer teamspirit än någon annan där! Så när matchen kändes seg och cheerleaderna tog en paus kunde man alltid kolla på örnen! 

Tyvärr så blev de ännu en gång utklassade, slutade med 62-6.... Inte så jättebra, men jag brydde mig inte så mycket, för jag hade kul ändå! Ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket från själva matchen, för det var så mycket annat att kolla på :P Och cheerleaderna var inte så dåliga som jag hade hört, iofs har jag inget att jämföra med, men de gjorde ett bra jobb med tanke på att de låg under med mer än de skulle klara att ta igen ens utan motståndare^^
 
Allt som allt var det en riktigt lyckad kväll och nästa vecka är det homecoming game, inför homecomig dance! Och då kommer de möta ett lag som är mer i deras nivå, så förhoppningsvis blir det en mer intressant match!
 
Nu ska jag bara vänta tills Steve och DIanne kommer hem sen ska jag gå och lägga mig :) Ombytta roller kör vi på här ;) Och imorgon ska vi iväg till några kompisar till dem och rida. Steve ska ge det ett försök, och jag håller tummarna för att han inte ska tycka att det är för jobbigt :) På tal om det så körde jag hästtransporten idag! Det var en upplevelse kan jag säga, speciellt med tanke på storleken på deras transport^^ Kan lägga upp bilder imorgon så får ni se va jag snacakr om! I'm turning in to a true farmgirl here ;) 
 
My first football game ever! Goooo Red Wing! :D
 
Me and Austin and the Red Wing Eagle! 
 
The Band!
 
Go team Go! 
 
Dessert at Apple bees! :D 

these lovely car washing, sun tanning out of school days!

Kategori: My American life

Hejsan hoppsan! Sitter här på altanen i linne och shorts och blir fylld av nostalgikänsla när jag ser alla skolbussar passera utanför! Och med 25 grader i skuggan klagar jag direkt inte ;)
 
I tisdags var vi och besökte University of Minnesota! För er som inte visste det så vill jag bli veterinär, och de har en jättebra veterinärlinje här i Minnesota. Och nej, mamma, jag har inte sökt, och jag har inte ens betämt mig för att jag vill gå där, så du kan andas ut! Men vi var där på informationsmöte och fick en rundtur på djursjukhuset som de har där. Det var riktigt kul att se och medans vi gick runt där kände jag mer och mer att det är det här jag vill jobba med! Och på den här skolan har de en Equine-linje där man bara jobbar med hästar, vilket är det jag vill göra :) 

Vi kommer dock åka tillbaka dit, för vi var på en rundtur som gällde veterinärlinjen, och här måste man läsa 3 år av pre-vet innan man ens kan ansöka till veterinärlinjen (som är på 4 år) Så totlat läser man 7 år. Till skillnad från på SLU i Sverige, där man totalt läser 5 år. Så vi kommer boka ett nytt möte med dem där vi förhoppningsvis kommer träffa ansvariga för utlandsstudenter. För det jag håller tummarna för är att jag kan tenta av många av de kurserna man läser i pre-vet då de innehåller allt det jag ahr läst de senaste 3 åren i gymnasiet. Det känns likom lite onödigt att upprepa allt igen^^ Men jag ska fortsätta undersöka om det finns någon väg runt det, för skulle vara jättekul att plugga här! 
 
Annars har jag inte haft så mycket för mig mer än att njuta av sommarvädret som kom tillbaka till oss! Joe, steves son åkte hem idag. Han har vairt här med oss i tre dagar nu. Det har varit kul att träffa honom igen, då jag inte har sett honom sen jag var 13 år^^ I förrgår grillade vi marshmalllows och åt Smore's (den här gången med jordnötssmör på, yummie!!) Och igår tvättade vi alla bilar! Och nånstans där emellan har jag hunnit med att sola och gått på promenad med Emelie. det har varit två helt underbart bra dagar! 
 
På hästfronten gör vi framsteg också! Vi har promenerat Spraky, och idag ska jag skritta honom och se hur han klarar det. Han har ju fått skor nu, och av det vi har sett när han har sprungit runt i hagen och busat med de andra två verkar han vara okej nu! Och om det går bra idag ska han följa med på lördag när vi ska iväg och rida med några vänner till Steve och Dianne! :) 
 
Imorgon ska jag gå på amerikansk fotbolls match! Har hört att deras sheerleaders ska va rätt så dåliga, så det ska bli kul ;) Jag har blivit mer och mer en sportfåne när jag har varit här, då vi varje dag tittar på antingen en fotboolsmatch eller en baseball match! Go team go! 
 
Over and out!
 
 
Skylar powerwashing my baby! ;) Yeah, you heard it, my first own car! (okey, I don't own it, but still (a))

Not bad having our own beach by the river! Heaven on earth? It sure is close to it! 
 
 
 
 
 
 
 

Bash, horses and the last days of summer!

Kategori: Hästarna

Tjabba Tjena Hallå! :) 

Sitter ännu en gång instängd i Diannes sovrum och väntar på att Steves möte ska ta slut, för då ska vi äta popcorn! :D Det är rätt så mysigt att sitta här, Diannes går igenom alla sina papper och avbryter mig i mitt skrivande dåd och då med kommentarer om amerikanska fotbolls matchen som är på eller om hur många kuponger hon har till olika affärer. 
 
Det senaste dagarna har det varit äkte aprilväder här! I söndags när vi vaknade innan vi gick till kyrkan var det frost över marken, och idag var det så pass varmt att man kunde gå i shorts och linne^^ Men jag klagar inte! Jag njuter fullt ut av den värme vi får! och de säger att det ska vara fint imorgon också, vilket vi hoppas på, för då ska vi ha en bonfire och göra smore's! :) 
 
I lördags hade Dinndorfs en stor festliknande kväll, som kallas the Backwoods Bash! De bjuder in alla grannar och massa vänner och så har de ett band som spelar på kvällen :) Det var jättemycket mat och massa folk att hälsa på. Det var tyvärr inte så många i min ålder, och inte för att jag har nåt emot att prata med vuxna, men efter en månad börjar man känna lite saknad efter ungdomligare sällskap^^ Men det var kul, jag fick sjunga med bandet i några sånger som jag kunde och jag fick pris för att vara en av dem som kom längst ifrån^^ Det var en kille där som kom från Indien också :P 
 
Igår var jag ute och red med Deena, och det var hur mysigt som helst!
Känns lite  konstigt att jag har tre hästar utanför huset men inte rider så ofta^^ Men vi har så himla mycket för oss hela tiden! Och nu när Sparky är halt så har det blivit en liten paus med hästarna. Men han börjar bli bättre, hovslagaren var hör igår och satte på skor på honom. Och det visade sig att han var halt för att han hade haft en liten jordbit som hade jobbat sig in i hoven och ut på andra sidan och skapat en inflammation. Så vi ger honom medicin för det och så ska vi röra på honom så mycket som möjligt. Men han är fortfarande halt så jag vill inte rida honom än, men vi har börjat gå med honom nu, och ska försöka göra det minst en timma om dan. Han var mycket bättre idag när vi var ute och gick, så förhoppningsvis hjälpte skorna! 
 
Nu är mötet snart slut, och sen ska jag gå och lägga mig, för imorgon ska vi åka till University of Minnesota och gå på informationsmöte om veterinärprogrammet! Wish me good luck! :D 

 
Me singing with the band! :D
 
Getting some excercise and loving the weather! 

 
 

Take a chillpill and relax for a bit

Kategori: Hästarna

Idag var första dagen på länge som jag kunde sova ut och satan vad skönt det var! :D 
Jag som tänkte att det här skulle bli som min semester, men icke sa nke vad fel jag hade^^ Kalendern är alltid uppbokad minst en vecka framåt, och vi lyckas alltid klämma in småsaker här och där! Inte för att jag klagar för jag har jättkul här, men det var skönt att få en dag där jag inte hade några måsten alls! :) 


Veterinären var här och tittade på Sparky, för han blev halt efter att jag och Bre var ute. Men han har blivit bättre, så han ska vila nu i 10 dagar, och få antiinflammatoriskt 2 gånger om dagen i en vecka, och sen ska vi se om han har blivit bättre. Och till det bästa med dagens besök av veterinären, jag ska kanske få följa med honom någon dag och se hur det är att jobba som veterinär. Men han sa att han skulle ringa tillbaka när han hade nån dag med lite roligare besök, så jag hade nåt att följa med på. Hoppas verkligen att det blir av, för det skulle vara jättekul att få följa med! :) 

En annan sak vi ska göra är att besöka University of Minnesota och prata med ansvarig för utlansstudenter. Alla veterinärer och andra läkare som jag har pratat med säger att deras veterinärprogram är ett av de bästa i landet, så det skulle ge mig mycket! Och de har ett specialutformat program för hästar, vilket är det jag vill jobba med, så det skulle vara perfekt! :D 
Men än har jag inte bestämt nåt, ska åka dit och se hur det ser ut där, och prata om hur mycket det skulle kosta och hur många år ag skulle behöva läsa och så :) Ska bli intressant att se iaf :) 

Annars har jag haft en lugn dag för mig själv idag :) Dianne hade en tid hos läkaren för sin axel (så är det när man bor med gamla människor, bara massa problem, är det inte en tå så är det en höft och är det inte en höft så är det en axel ;) ) haha, nej men jag var hemma själv för några timmar. Så jag passade på att packa upp från de senaste dagarn aoch sn gav jag mig ut på en lång promenad längs floden. Det var hur fint som helst! :D Och när de kom tillbaka åkte vi ner till baren i Welch och käkade pizza och nu ligger jag här i sängen redo att sova! 
På tal om pizza! Det finns inte en enda människa här som har hört talas om pizza med banan på! När jag säger att min favoritpizza är en hawaii med banan så kollar de på mig som att jag är knäpp, för man kn ju inte ha banan på pizza! hahaha xD Ska allt ta och bjuda dem på en pizza med banan på nån gång! ;) 

Annars är allt som vanligt här i Welch :) Det börjar bli kallare i luften och löven börjar bli oranga även här. 
Även om jag inte vill att sommaren ska ta slut så välkomnar jag hösten, för då får jag chans att använda alla mina kläder som jag köpte på Mall of America (Har redan börjat göra en lista på saker jag vill köpa nästa gång jag åker dit! ;)) 

Nu ska jag sova, och förhoppningsvis kan jag sova ut imorgon också! :D 
Godnatt <3
Taken during my walk from the bridge in Welch! <3

A wedding, a cabin and a big fat lake!

Kategori: My American life

Hejsan hoppsan vad tiden flyger förbi! I söndags var det en månad sen jag kom hit och det har gått alldeles för fort! Men jag njuter verkligen av varje minut!
 
Den här senaste veckan har varit fullsmockad med släkt och vänner då Brian (en långt tillbaka släkting till mig) gifte sig! Och efter det spenderade vi andra i släkten några dagar i deras stugor vid Lake Superior :) 
 
Brians bröllop var mitt första bröllop nånsin, och fytusan vad kul det var! Det var precis som på film! Perfekt väder, en helt underbar klänning och jättefin ceremoni, hur stor mottagning som helst (tror det var runt 270 människor där!) med god mat och underbar efterrätt och sen dans ända in i natten! Jag kan verkligen förstå varför folk crashar bröllop ;) 
 
Dagen efter bröllopet var det inte direkt någon sovmorgon-söndag, utan det var bara att ta sig upp och snabbt packa väskan igen innan vi åkte till kyrkan. Efter kyrkan bar det av mot North Shore vid Lake Superior. De äger några stugor där inom släkten, som vi bodde i. Jag har varit där en gång innan, och det enda jag kom ihåg var att det ser precis ut som skärgården utanför Trosa/Stockholm. Jag kunde svära på att jag var hemma i Sverige när jag gick ner till vattnet! Men i stället för att vara ett hav med massa öar så är det en stor sjö utan några öar. Men bara jag blundade kändes det som att jag var ute med båten hemma i Sverige :)
 
Under de senaste tre dagarna har vi gjort massa utomhus-aktiviteter! I måndags hade vi golfturnering, och för att vara andra gången jag har spelat golf (första gången var sist jag var där, 2006) tycker jag ändå att det gick rätt så bra! Det var kul iaf^^
 
Något annat jag provade på var att köra fyrhjuling, vilket var första gången och fytusan vad kul det var! Så nu planerar jag att köpa en fyrhjuling och röja runt i skogarna hemma! (Bara att spotta upp pengarna pappa ;)) 
haha, neej, men jag vill verkligen göra det igen!! :D
 
Efter lunch åkte vi upp till toppen på berget (de har en stor skiresort där, för det är Minnesotas högsta berg) och kollade på utsikten. Och vilken utsikt! Det var precis som på bilder man har sett från när löven ändrar färg! Det var magiskt :D 


Förutom att jag har provat på massa nya saker har jag haft tre jätteroliga dagar! Det har varit kul att träffa alla släktingar igen (inte direkt attjag kände igen dem från 6 år sen, men iaf^^) 
Nu ska jag njuta av en dag hemma i lugnet för på fredag är det full rulle igen! 
We never waste any time here in Welch! 
 
Brian and Leah's Wedding! :) 
 
Happy after my first wedding! 
 
Sweden? North Shore? 
 
Playing golf, like a pro!
 
Riding the fourwheeler, like a pro! ;)
 
Seasons change up at the North Shore! Beautiful! :)
 
<3
 
 
 
 
 

Terapi-shopping at the Mall of America!

Kategori: My American life

The day I've been waiting for the hole time was finally here, and it was just as good as I imagined! 
Nothing could be more perfect for a shopaholic like my, than a day spent at the Mall of America

8.30 gick lamret om att Emily(min granne som jag åkte med) körde in på den östra uppfarten (jupp, vi har ett larm som piper lite och sen säger "east driveway, east driveway" Annoying you might think, men det är faktiskt väldigt praktiskt! 
Sen började vår dag of shopping :D 
 
Vi laddade bateriet med frukost på yoyo donuts och jag som aldrig har varit ett stort fan av donuts var smått skeptiskt till det hela. Men det ändrades fort när jag provade deras donut med maple syrup och bacon, för det var grymt gott! Turning in to a regular American farmgirl here ;) Och till det drack jag Chai Latte (och för er som gillar chailatten på Wayne's i Stockholm kan jag säga er att den är inget mot den jag drack imorse! Så sjukt god! 

Sen begav vi oss mot Mall of America! 
Vi valde rätt dag att spendera där, för det var inte alls mycket folk, så vi kunde bara välja och vraka som vi ville, ME LIKE :D 
Vårt första stopp var på forever 21, och då jag inte har shoppat på flera månader, I WENT CRAZY!!! 
Och jag kan bara säga, shopping i Sverige, släng dig i väggen! Allt var så sjukt mycket billigare än i Sverige! 
Felt like i was in heaven! 

Och för er som gillar Hollister, de hade typ 5 olika affärer som var precis som hollister (de hade hollister också såklart) men de var mycket bättre! Jag tror aldrig jag har gått runt i så många affärer och hittat så mycket :D 

När vi kände oss tomma på energi köpte vi mat, och som en äkta turist var jag ju tvungen att prova deras Wisconsin Mac & Cheese, och jag säger som alla Amerikanare, jag fattar inte att vi inte har Mac&Cheese i Sverige, för det är så grymt gott! 
 
Vi hann också med att prova på frozen yughurt baren som de har där. Man kan välja mellan runt 10 olika smaker på frozen youghurt, och sen olika bär och godisar och annat att ha på, och så betalar man för hur mycket det väger! We were in heaven <3 
 
Och nu sitter jag här efter 8 timmar av shopping och väntar på att Steve och Dianne ska komma hem så att jag kan visa de allt jag har köpt! Har radat upp påsarna innanför dörren, ska bli kul att e deras reaktion ;) 

Over and out! 


Getting ready for our day at the mall! 


Feeling really Swedish when taking pictures in front of H&M! (actually I felt like I was in Sweden^^) 
 
Mac&Cheese for lunch! 
 
Frozen youghurt! <3
 
Dagens inköp! 

Amerikanska traditioner och en och annan häst!

Kategori: My American life

Hejsan hoppsan vad tiden går fort när man har mycket för sig! Har inte hunnit skriva nåt här de senaste dagarna, så här kommer en liten uppdatering på vad jag har haft för mig :) 


Efter kyrkan i söndags åkte vi till Balsam Lake i Wisconsin där vi var inbjudna till familjen Tinuccis stuga. Jag trodde inte att det skulle vara så kul att va där när vi åkte dit, men jag hade två helt underbara dagar fyllda av skratt! Det kändes som taget ur en amerikansk film! Pannkakor till frukost, cruising i solnedgången med deras pontoon (en båt, google is your friend!), spela bingo i baren på andra sidan sjön, lite kortspel, ligga på bryggan och titta på stjärnorna och en och annan solstråle att njuta av gjorde det till två (nästan) helt perfekta dagar! 
 
 
Pancakes for breakfast!
 
Playing some cards on the pontoon!
 
Chasing the sunset... <3
 
Varför bara nästan? 
Ni kanske redan vet om att USA har en lite annan alkoholkultur än Sverige. Deras lagar är lite annorlunda. De har inte alls samma alkoholgräns när det kommer till att köra bil. Det är väldigt ofta man bjuder på öl om någon kommer och hälsar på(man gör alltid det^^) och personen man bjuder tackar gärna ja, och sen när man har druckit upp sätter man sig i bilen igen och kör hem. Och i Wisconsin till exempel får en 12-åring sitta i bar och bli bjuden på alkoholhaltiga drycker, bara denne är i målsmans sällskap. Ni kanske har förstått var jag vill komma med det här, men kan bara säga att de här två dagarna var det lite för mycket alkohol inblandat. Det var ingen som gjorde sig illa eller var otrevlig eller så, men man märkte hur diskussionerna blev livligare och man tappade tålamodet och det blev bara en lite otrevlig stämning. Jag drack såklart inget, och Steve och Dianne höll sig inom en rimlig mängd, men pappa och son Tinnuci (sonen var 28, så inte nån liten 12-åring direkt^^) drack från morgon till kväll. Och då överdriver jag inte det minsta! Vi besökte en bar redan klockan halv ett (jag provade en virgin bloody mary, inte riktigt min grej^^) och de drack ett och annat glas till frukost. Det var bara lite väl mycket tycker jag. Men annars var de helt underbara personer! Hur snälla och gulliga som helst, och jättemycket humor iblandat! 
 
Men efter två dagar var vi tvungna att bege oss hem till Welch igen, för jag var tvungen att gör mig redo för mig och Breannes camping trip med hästarna. Vi begav oss igår vid lunch och kom hem idag under eftermiddagen. Massor med ridning, tjesnack, musik, kortspel och en och annan creme soda och mysfaktorn var på topp! 
 
Our campsite!
 
Me and Sparky <3
 
Bre and Pete :)
 
Playing cards! 
 
Horses <3
 
Our buddy cooper :)
 
Nu ska jag hoppa i säng, för imorgon blir det Mall of America för hela slanten! 
Godnatt!
 
 
 

Trail riding in Hay Creek!

Kategori: Hästarna

Det finns många saker här som liknar Sverige, och en av dem är naturen! När jag åkte iväg till ett av Minnesotas naturreservat igår för att ge mig ut på en trail ride med två tjejer som Steve brukar rida med kunde jag lika gärna varit i skogarna hemma i Sverige! Största skillnaden är väl att det inte är riktigt lika mycket barrträd här^^
 
Vi hade planerat att ge oss iväg tidigt på morgonen för att det inte skulle va så varmt, men vi väntade lite efter att ha vaknat upp till Tornadovarningen som tjöt så fint^^ Efter att ha kollat väderleksrapporten och efter att solen tittade fram kände vi att det var lugnt, så vi begav oss mot Hay Creek! 

Det var jättefin natur och perfekt för att rida! Vi var borta i runt 4 timmar totalt, för då stannade vi på ett ställe och åt lunch som vi hade tagit med oss :) Hur mysigt som helst! 
 
Jag hade med mig Sparky, Steves fox trotter. Han är en helt underbar häst att rida! Men en sak som vi ska försöka träna med honom är att möta folk när man är ute och rider. Han reagerar inte på mycket, och är det en grupp med människor är det helt okej, men så fort det kommer en ensam människa som han måste möta/passera, så flippar han. Han blir jättenervös, och kan absolut inte vara närmast personen. Först fryser han bara, sen precis när personen passerar kan han hoppa till, och i värsta fall slänga sig. Vi vet inte riktigt varför, men vi tror att det kan ha någon koppling till att det är jättesvårt att fånga honom i hagen (det är inte bara för att han är busig, utan man märker att han nästan är rädd för en när man kommer) men vi är inte säkra. Men vi ska försöka vänja honom vid det, och att gå igenom lera/vattenpölar^^
Så framöver kommer ni nog få läsa mycket om hur det går att träna med honom, och om vi har några framgångar med det! Och om någon har något tipps på hur man kan träna en häst som är svår att fånga i hagen och som blir väldigt spänd när det kommer till människor får gärna tippsa om det! 

Jag tänade lite med honom idag iaf, efter att ha varit ute och ridit med Kayleen på Cisco och Cowboy. För då var det lite lättare att fånga sparky i hagen, när de andra två var utanför. Men han var fortfarande jättespänd när vi fångade honom... Men, så fort man har fått på honom grimman blir han jättelugn, så vi vet inte riktigt vad det är som pågår i hans huvud. 

Men jag gjorde lite övningar med honom som jag lärde mig på ridskolan hemma när jag var med i unghästkursen några gånger. Vissa grejer hade han svårt för, medans andra funkade hur bra som helst. Så ska fortsätta träna dem med honom och förhoppningsvis hitta lite fler övningar som kan hjälpa. Steve har massa hästfilmer som jag ska ta och kolla på när jag får tid. Förhoppnignsvis ska det hjälpa, och få honom att känna sig mer säker runt männsikor. 
 
Nu måste jag återgå till packandet, för imorgon ska vi åka till några vänner till Steve och Dianne som har en stuga vid en sjö nånstans som jag inte kommer ihåg^^ Men det ska bli kul, vi ska va där till på tisdag :) 

Sen nästa vecka ska bli riktigt kul! Ska åka med Bre (en tjej som jag umgicks mycket med första året jag var här) Hon rider också, så vi två ska åka till ett ställe där de har jättefina spår att rida i och så ska vi spendera natten där med hästarna och sen fortsätta rida på morgonen :) Det ska bli jättekul! 
Och sen ska jag och Emily (min granne ;)) åka till Mall of America, för jag måste hitta nåt att ha på mig på bröllopet på lördag! Och efter det ska vi och hela tjocka släkten åka till stugan som de har vid vid Lake Superior, och va där i en vecka :) 
Som sagt, Busy Busy Busy!
Det här ska vara min semester ja^^

 
 
 
Lunchbreak on the trails! 
 

Craving for some Swedish burger in a town full of shoes!

Kategori: My American life

God morgon God morgon! 
Solen skiner och idag har vi alla passat på att sova ut (a) Äntligen säger jag, efter att ha haft något inplanerat varje dag sen ag kom hit^^ Busy Busy Busy!
 
Nu sitter jag och äter frukost till sången från kollibris och laddar för en tur på hästryggen! Innan trodde jag att kollibris var normalstora fåglar, men de är jättesmå! Och här är de konstant :) Vi har massor med humingbird feeders här, så man ser de hela tiden :) Känns väldigt icke svenskt kan jag ju säga^^

I förrgår var vi inne på sjukhuset igen för att se om Steve kunde få ta ut nålen ur sin tå, men icke sa nicke... Så den sitter fortfarande kvar där, och kan förstå att det börjar bli lite uttjatat för honom att behöva ha på sig massa skydd och så för den... Men vi håller humöret uppe iaf och näta vecka sa hon att hur som helst så ska den ut, så det är ju iaf något positivt! 

At the hospital reading Dr. Seuss! 
 
 
 
Igår var också en ganska lugn dag (alla dessa lugna dagar kan bero på att alla Strands barnen har börjat skolan nu^^Stackars dem ;) ) Jag och Dianne var hos frisören (du kan andas ut mamma, jag gjorde inget radikalt som jag gjorde sist jag var här (a) ) Och sen gick jag runt i Red Wing och kollade i lite affärer och tog lite kort, som en äkta turist! ;) Det var en affär som Dianne sa att jag bara var tvungen att besöka, och det var UFFDA shop! För er som, precis som jag, inte visste att det var ett skandinavisk uttryck så är det tydligen det^^ Där hade de iaf massa skandinaviska saker, inklusive svenskt godis!!! Jag kan säga er att om det är nåt jag inte gillar med USA så är det deras godis! Det smakar bara kemikalier^^
 
En annan grej som jag saknar med Sverige är Max hamburgare! De senaste dagarna har jag varit sjukt sugen på en Friscoburgare och Lyxshake med jordgubbssmak! Och det är något jag inte kan få någonstans här... Så när jag kommer tillbaka till Sverige är det det första jag kommer köpa! Det kan ni lita på ;) 

Nu ska jag ta tag i denna fina dag! Planen är att sätta på mig bikini och sätta mig på gräsklipparen ;) Njuter galet av det soliga vädret! 
 
Flags from Labor day weekend! 
 
Scandinavian uffda shop!
 
 
Swedish candy! Feels like home (a) 
 
Knäckebröd!
 
Pepparkakor!!!
 
 
One of MANY shoes around Red Wing! (They have a big shoe factory here^^)

Here it is folks! Drive in-bank! 
Höjden av lathet kanske? ;)

Craving for some Swedish br

Kategori: My American life

 

My American Home!

Kategori: My American life

 
 
Around the farm!
 
 
 
 
 
Their old dog Alex <3
 
 
The horses 
 
 
Kitchen garden!
 
 
 
Inside the house!
 
 
 
 
 
 
In the recordbooks! 
 
 
Downstairs!
 
We are big packers fas here! ;)
 
 
 
My little friends :)
 
 
 
My guardbear! 
 
My room!
 
 
Have a little space to fill here ;)
 
Sign from my first trip here in 2005! Still there :)
 
 
 
 

A day on the Mississippi river!

Kategori: My American life

Sittär här i soffan insmörjd med aftersun och njuter av att ha en såndär vattentäppt näsa som man fick efter att ha badat flera timmar när man var liten! Idag har varit en helt underbar dag, inte ett moln på himlen och varmt och skönt :) Perfekt för att ge sig ut på Mississippi river! 

Idag var vi bjudna på familjen Dindorfs båt efter kyrkan (som inte var roligare än jag kommer ihåg den att vara, förutom att vi blev frälsta idag! jag tror dock att jag tog frälsningen, eller vad det nu heter/innebär, i fel ordning^^ Jag drack vinet före jag åt brödet (och ja, ni hörde rätt, jag drack vin, med alkohol.... Men jag insåg det inte förns det var för sent, och då ville jag inte göra värsta grejen av det så jag svalde det snabbt, och det var inte direkt gott....^^) Men nu håller jag bara tummarna för att det inte ska ha motverkande effekt för att jag gjorde det i fel ordning.... Liksom att det skulle ge mig massa otur istället för att fria mig från mina synder :/ Håller tummarna för det! 
Iofs är det ganska humoristiskt att jag oroar mig över det, för jag tror inte på Jesus och allt det där om att han offrade sig på korset för att fria oss från våra synder. Men det får mig då att känna mig som en liten bedragare, för jag står i kyrkan och läser böner om att "I believe in God almighty... I Believe in Jesus Christ and... bla bla bla" Men får hoppas att om det nu finns någon Gud där ute, att han har överseende med det (a)) 
 
Men resten av dagen var helt underbar! Och Jag bara njuter av att jag nu för första gången i  mitt liv nu har 3 månader då jag kan göra precis vad jag vill, utan några planer eller måsten! Det är en sån frihetskänsla över det hela :D 
Men för tjejerna var det som ett avslut på sommarlovet, för de börjar skolan nästa vecka, så vi gjorde allt! Vi badade massor, åkte efter båten på sån där stor flytring, och äntligen fick jag för första gången i mitt liv prova på att åka vattenskidor! Och det var så sjukt kul! :D Hade gärna gjort mer, men min problemfot, som jag har stukat så många gåger, började göra ont så jag kände att det var bäst att sluta på topp ;) 
Men förutom det har det varit en helt underbar dag, och jag njuter av all den här solen, eftersom att jag har inte har fått någon sol alls under sommaren hemma... American tan, here i come! 
 
 
 
Steve, me and Dianne! <3
 
 
Emma and Kelsey! 
 
 
Me and Kayleen! 



Living life to the fullest! 


 
Waterski! 

 
(y)

How we do it here in Welch!

Kategori: Hästarna

Idag har varit en sån där dag som jag aldrig komma glömma! Jag hoppas inte det, för den har varit hur bra som helst! 
Imorse kom Tatum, Skylar och Austin över och vi red ut tillsammans. Jag red Sparky igen, och gud vilken underbar häst han är! Så himla underbar personlighet den hästen har. Och jag kan ju säga att det finns inget skönare än att rida en fox trotter! du kan inte ens kännaatt han travar, det är som att glida fram! Underbar känsla! 

När vi kom tillbaka slängde vi i oss lite Mac & Cheese (ligger nästan på samma nivå som pannkakor för mig asså!) och sen gav vi oss ut på floden igen! Tubing is the way to spend a sunny day I'll tell you! Hur underbart som helst :) Och idag följde familjen Meyer med också, så vi var en helt bunt som gled fram över floden ;) Och vi var inte ensamma heller, hur mycket folk som helst! En helt perfekt dag var det :) 
 
Efter att vi alla hade duschat och fixat oss åkte vi över till Starnds och åt mat och spelade baseball! Det var riktigt kul, och jag lyckades faktiskt få iväg bollen några gånger! Men det svåra var alla regler :P Blandade ihop det med brännboll hela tiden^^ Till exempel var man tvungen att stanna på basen för att man skulle klara sig, man kunde liksom inte springa förbi den, och när man sprang får man bara springa en bas i taget, om man inte slår ut bollen utanför planen, för då är det homerun, annars kan man inte få homerun^^Eller nåt sånt, jag kanske missuppfattade allt :P Men det var kul iaf! :D 

Kvällen avslutades med film mot husväggen utomhus :) Vi kollade på "O Brother, Where art thou?" Kändes väldigt Amerikansk farmliv! Det var riktigt mysigt vi låg på dynor med massa filtar (sen att hälften av oss somnade tillhör inte historien ;) ) Det har helt enkelt varit en perfekt dag! Och imorgon ska vi ut med några kompisars båt, och förhoppningsvis åka vattenskidor! Så det är massa kul hela tiden! 
 
Jag har verkligen the time of my life! 
 
Austin, Tatum, Skylar and me going for a trailride! :) 


 
Tubing with Strands and Meyers!
 
 
Baseball! 


Outdoor movie! "O Brother, where art thou?" George Clooney <3

Early morning riding, some swedish meatballs and a blue moon!

Kategori: My American life

Idag gick jag upp tidigt och gav mig ut på en liten ridtur med Sparky :) Det var fortfarande dagg ute, och solen började komma fram, hur mysigt som helst! Finns inget bättre sätt att starta dagen på än en galoppsträcka längs floden kan jag ju säga! Terapi för själen på hög nivå :) 
 
Sen var det bara att ge sig tillbaka till huset för att sätta igång med städningen! För ikväll hade vi svensk afton hos oss, så vi har varit upptagna hela dagen med att städa, rulla köttbullar, fixa bildspel, ta fram allt gulblått vi hade och alla svenska små vaser och skålar ;) På menyn stod självklart köttbullar och potatis med gräddsås och lingonsylt, och för att vara min första gång jag gjorde köttbullar var jag väldigt nervös, för sket det sig skulle vi inte haft nåt att äta^^ Men som tur var flöt allt på, och 66 stekta köttbullar senare satt vi alla till bords och njöt av det svenska målet med lingonsylt för 140:- ;)
 
Till eftärrätt hade vi blåbärs och körsbärspaj á la american! Fick en liten lektion i pajbakning av en kompis till Dianne tidigare under dagen, och det var riktigt kul att lära sig hur man gör sådär coola pajer som de har i filmer och så! Så nu jäklar kan ni lita på att jag ska baka massa paj ;) 
 
Har varit här i två veckor snart nu, och har väl blandade känslor över hur jag trivs. Inget mot Steve och Dianne, de är helt underbara båda två! Men jag saknar tryggheten hemma... alltså, vanan av att bo i mitt hus och så...
Jag har det verkligen grymt bra under dagarna men ibland på kvällarna kan jag känna mig lite ensam, för att jag inte har någon av mina tryggheter nära mig, min familj, mina bästa vänner, mitt rum eller så,,,
Men jag försöker att njuta allt jag kan, för lever verkligen livet här! Chansen att rida när jag vill (dock saknar jag hoppningen och alla tuffa dressyrpass, för här är det bara uteritter som gäller) Men kanske ska ta lektioner för en tjej som är hos Strands 2 gånger i veckan, för de har några hopphästar där som jag isf skulle få rida :) 

Imorgon är det fullt upp, först uteritt på morgonen med Skylar, Tatum och Austin, och sen blir det förhoppnings lite mer tubing om det är fint väder och sen på kvällen är det baseball och Utebio mot husväggen hos Strands! Så borde nog gå och lägga mig så att jag orkar allt vad morgondagen har att bjuda på ;) Men först ska jag gå ut på altanen och njuta av kvällens blue moon (Månen är inte direkt blå, men man kallar den andra fullmånen under en månad för blue moon, och det kommer inte vara någon mer förns 2015, så bäst att ta och kolla på denna nu ;)) 

Goodnight!
 
 
 
Me learning how to bake som pie!
 
Proud me just made a delicious blueberry pie! 
 
Frying 66 meatballs (y)
 
 
Everybody (- Steve, Me, Austin, Jackie and Virginia) at the Swedish Table!