johannamiranda.blogg.se

mitt lilla liv i Minnesota, USA

Sunny with a chans of Tubing!

Kategori: My American life

Nu sitter jag här i sängen insmörjd i after-sun och njuter av att jag äntligen har fått tid till att plocka iordning alla mina grejer! Hittills har badrummet varit KAOS för att jag har haft allting upp på bänken^^ Men idag fick jag äntligen tid till att fixa iordning det! 

Idag har jag bara tagit det lugn, och passat på att nuta av det sköna vädret! Jag och Strands (grannarna) spenderade dagen på forsen/ån/floden (vad man nu ska kalla det) på våra flytringar. Det kallas tubing, för man åker i innertubar till stoa däck ner för floden. Det är en stor grej här i Welch, och folk kommer ifrån Red Wing för att göra det! Och idag var det väldigt mycket folk på floden! 

Vi hade lite bättre lycka idag än förra gången kan man ju säga med strålande sol och runt 38 grader! Så himla härligt att bara flyta fram längs ån och bara ligga och kolla upp i himlen :) 
Kan ju säga att jag verkligen njuter av att få lite semester eller vad man ska kalla det! Är glad att jag tog chansen att göra det här, och inte började plugga direkt! Trivs så himla bra här, med hästarna och allt amerikanskt som vi gör!
 
När jag pensionerar mig är det såhär jag vill bo :)
 
 

Me Tubing with Skylar, Tatum, Austin and Dena! :) 

Swedish meatballs and some expensive Lingonberry jam!

Kategori: My American life

På fredag ska vi ha hela familjen Strands över på en svensk afton och vad är en svensk afton utan svenska köttbullar? :) 
Och idag skulle vi köpa alla ingredienser till dem, men självklart mindes jag fel^^
Så ni sitter vi här med kötbullar tillgodo för 48 personer! Så om ni har vägarna förbi Welch, Minnesota och är sugna på lite köttbullar är det bara att knacka på! ;) 


Och självklart kan man inte äta svenska köttbullar utan svensk lingonsylt! Och som tur var hade de det i mataffären (fatta sjukt egentligen, för vem faan äter lingonsylt liksom^^) Men det var inte billigt kan jag ju lova! En burk kostade 10$, och eftersom vi ska ha många personer över så köpte vi 2 burkar ;) 
Inte varje dag man köper lingonsylt för 140:-^^
Men det var det värt, för man kan ju inte äta svenska köttbullar utan svensk lingonsylt!! 


Minnesota State Fair!

Kategori: Hästarna

Livet här i lilla Welch är allt annat än lugnt! Varje dag har vi fullt upp med saker att göra, är det inte attklippa gräset så är det att rulla köttbullar, busy busy busy! 

Men igår tog vi oss tid att åka till Minnesota State fair, som är en stor grej här i Minnesota. Och jag fattade inte riktigt hur stort det var förns jag kom dit! Marknaden var inhängnad, och det var som att de hade stängt av ett helt kvarter av stan för att de skulle vara marknad där. För er som vet hur stort Trosa är, så var den marknaden typ lika stor som Trosa^^
 
Det tog ett tag att ta sig från ena änden till andra, och speciellt för oss, då Steves scooter som han hade gick sönder hela tiden så vi var tvugna att stanna och ladda den ett flertal gånger. Men det gav oss bara tid till att äta mer! Vi åt corndogs, pretzels, Chocolate-covered banana on a stick, Pizza on a stick (man kunde praktiskt taget få allt on a stick^^) fresh made milkshake och, det bästa med hela marknaden: Lingonberry icecream! Jag kände mig väldigt turistig när jag tog kort framför skylten och på skylten :P Men jag var ju tvungen , speciellt när jag fick reda på att lingonen var skickade från Sverige! Så det var en dyr glass men den var riktigt god! ;) 

Men marknaden hade mer än bara mat att bjuda på! vi fick se en kalv födas, en live-operation av en katt, massa gulliga små djur, ett antal live-band, en parad och många åkattraktioner (åkte dock ingen för en åktur kostade runt 270:-^^) 
Det fanns också många shower, och vi var på en show som hette Norwoods Timberworks Lumberjack show, vilket var en show där de tävlade inom olika grenar som hade med skogshuggande att göra! Bland annat att springa över stockar som låg i vattnet, klättra upp för en trästolpe på snabbast tid, hugga ner träd och min favorit, Log-runnign! Det går ut på att man är två på en stock som man springer på (eftersom den snurrar) och så ska man försöka få den andra att falla och man får göra allt annat än att knuffas! Det var riktigt kul att se och de hade gjort det väldigt publikvänligt :)

Självklart hade de ett antal hästshower där också, fick se lite hur man arbetar med polishästar, bland annat hur man arresterar från hästryggen och lite sånt. det var coolt att se! Jag hann också se något som kallas English Show, och det är basicly att de rider runt i arenan i olika gångarter som speakern ber de att rida i, och sen avslutas det hela med en ryggning. Lite skillnad från den dressyr jag är van vid, men hästarna var riktigt fina! Väldigt långa ben och höga i nacken, det var coolt att hälsa på dem från marken efteråt, för då kunde man verkligen se hur stora de var. 
 
Det bästa med marknaden var nog ändå när Steves scooter la ner och jag var tvungen att knuffa honom upp för en liten backe, och sen kom det fram en journalist som hade fotat det och skulle publicera det på nån hemsida och kanske i en tidning! Hon tyckte det var så himla fint^^
 
Men allt som allt hade vi all en riktigt bra dag på Minnesota State Fair, och en väska, en cowboyhatt, en tröja och en cowboyhat senare kände vi oss nöjda och begav oss hem i skenet av en lasershow som sken upp natthimlen :) 
Inte ett helt fel sätt att spendera en tisdag på! 
 
 
 
 

Me in my new cowboyhat eating my first ever pretzel! 

Lingonberry ice cream! 

Nyfödd liten kalv :) 
 
 
Norwoods Timberworks Lumberjack show! Log-rolling! 
 
Polisarrest! 
 
English competition Horse! 
 
Me pushing Steve up the hill! 

Good night.....

Kategori: My American life

....sleep tight, don't let the bed-bugs bite!
if they do, take a shoe and nock 'em black and blue!

Nu sitter vi här efter att ha ätit vår dagliga glass och kolar på The Tonight show!

Ikväll hade Steve ett möte med en grupp från kyrkan, så jag och Dianne var fängslade i deras sovrum, så vi kampade där inne ;) 

Vi hade vårat lilla kök i badrummet och sen användes sängen till allt annat! Only in Welch^^

 

Men nu har vi fått komma ut igen, och snart ska vi gå och lägga oss! 

Imorgon blir det Minnesota State fair, som är en riktigt stor grej här så det ska bli kul :)
Kommer nog ta massor med bilder, så ni ska få se ;)
Goodnight!

Sweet saddle soreness!

Kategori: Hästarna

Efter närmare två månader nere på marken var jag äntligen tillbaka i sadeln igen! And it felt soo good! Men nu sitter jag här med fina skavsår vid sittbenen, men det är det värt!
 
Det är lite annorlunda att rida western jäntemot engelskt, med sadeln och hur man håller i tyglarna och så, men efter ett litet tag vande man sig.
 
Jag red Sparky som är en fox trotter. En Fox trotter är en häst som kan komma in i en väldigt skön mjuk trav och galopp, kan nog jämföras med tölt kan jag tänka mig.
Det var väldigt coolt att rida honom, även om vi inte travade så mycket (för Kayleen som jag red med är inte så erfaren) men det lilla jag travade och de få stegen som jag lyckades få till traven var väldigt cool känsla!
Jag förstår verkligen varför de är så populära här, för man åker ofta på långa skogturer som kan va upp emot 9 timmar! och då kan det vara skönt att slippa en studsig trav, eftersom att man inte rider lätt i en westernsadel :)
 
Vi var ute i runt en och en halv timme, och det var hur mysigt som helst och hästarna älskade det! 
Vi red längs floden och lite inne i skogen och vid majsfälten och när vi kom tillbaka till huset så red vi ner till floden och gick runt lite och hästarna älskade det verkligen!:)
 
Det är väldigt likt Sveriges klimat här faktiskt, med skillnaden att här är det lövskog istället för barrskog. Och sen är det lite varmare här också ;)
 
Det var en riktigt bra första ridtur men jag kan inte vänta tills jag får galoppera fram längs floden! ;)
 
 
 
 
 
Kayleen on Cowboy and me on Sparky!
 
 
Heaven on earth <3
 
 
 

Time to get back in the saddle!

Kategori: Hästarna

Good morning!
Det är soligt ute och lite sådär mysigt dimmigt som det ska vara en tidig sommarmorgon och vi ska snart äta frukost för att sen ge oss ut och sadla hästarna! ÄNTLIGEN! 

Steve får inte rida än dock, för han har fortfarande nålen kvar i sin tå. Men en kompis kommer över och ska rida med mig, så det ska bli kul :)
Kommer tas mycket foton kan jag tro och jag kommer lägga upp dem här sen så ni får se :) 

Hoppas att ni alla har haft en bra dag/morgon vad klockan nu är där ni är ;) 
See ya!
 
 



 

Dancing in the rain!

Kategori: Allmänt

läste ett fint ordspråk idag i en affär med massa roliga saker man kan köpa som presenter (don't worry, I'm planning on going back there to buy some stuff for you all)
iaf, ordspråket:

"Life isn't about waiting out the storm, it's about learning how to dance in the rain"

Jag kände att det verkligen passade in på mig och det senaste halvåret. Nånstans insåg jag att den enda som mår dåligt av att jag mår dåligt är jag själv, så jag bestämde mig helt enkelt för att sluta må dåligt! 
Nu säger jag inte att man bara kan stänga av så där, men om man bara bestämmer sig för något och kämpar för det så kan det bara bli bättre. So I learned to dance in the rain!
Och visst, jag har lite dippar då och då, men man kan inte orka dansa hela tiden, man måste ta en paus ibland. Men ju mer man dansar ju mer orkar man dansa! Så dansa på alla ni där ute som känner att ni nästan inte har något att dansa för!
Det är som Meredith & Kristina i Grey's Anatomy, when things get tuff, they dance! And that's what we all should do!

När jag åkte hit kände jag att det skulle bli som en nystart för mig, komma ifrån allt och alla och börja om lite på nytt, (nu menar jag inte att allt och alla där hemma är dåliga/dåligt, men det kan vara skönt att börja om från början, och känna att man kan vara vem man vill) För ingen här vet hur man har varit innan. Och visst, jag är mig själv, men det är kul att träffa nya människor, och göra lite andra saker än man gör hemma. Och speciellt att komma ifrån alla måsten!
Nu har jag som sagt varit här i en vecka och jag stormtrivs! Det här är det liv som jag skulle vilja leva när jag pensionerar mig. Efter några år i min veterinär karriär vill jag dra mig tillbaka och ha en gård nånstans med hästar och bara leva livet. Hold on to your dreams!

 

Popcorn, western movie, church and baseball, that's how we roll here in Welch!

Kategori: My American life

Nu har vi kommit hem från kyrkan och sitter och kollar på baseball match mellan Texas och Minnesota Twins (tycker att de alltid spelar mot varandra^^) 

Kommer berätta lite om kyrkan snart, men först tänkte jag skriva om gårdagen :) 

Igår åkte Steve och Dianne på typ cocktail party, men jag ville hellre stanna vid huset och pyssla lite med hästarna eftersom jag inte har hunnit göra nåt med dem än då vi har varit busy busy busy! 
Så jag borstade dem lite och bara spenderade tid med dem :) 
Och imorgon har vi planer på att rida, så jag ska äntligen få sitta upp i sadeln igen så det ska bli kul! :D 

Sen på kvällen var jag över hos Strands (deras grannar som har ett stuteri) och tog in hästarna och fodrade. Det enda som var svårt var att veta vilken häst som var vilken, men jag börjar lära känna dem nu, så ikväll när jag gör det igen borde det gå bra! Det finns så sjukt fina hästar där, de har två hingstar och sen två stora Shire-hästar som är jättegosiga :) 
Tänkte ta bilder med de ikväll så får ni se! 
 
Sen igår när vi kom tillbaka till huset kände vi inte för att äta någon middag, så vi satte på en westernfilm (måste ju få in den rätta känslan, och filmen var faktiskt okey )och poppade popcorn och åt glass :) 
Ett tag in i filmen kommenterade jag en grej, och insåg efter ett tag att jag hade sagt det på svenska^^Haha, inte kontigt att de inte svarade :P 
 
Så idag var det dags att gå til kyrkan! 
Det enda jag minns från 2007 när jag var här sist var att man var tvungen att stå upp väldigt mycket, och att det var segt och tråkigt och massa gamla människor som man var tvungen att prata med... Så jag var inte direkt exalterad över att åka dit^^ Men det var faktiskt helt okey :) Jag träffade lite ungdomar som jag umgicks med sist jag var här så det var kul! Men annars var det mest människor som kände igen mig men som jag inte hade nån aning om vem de var :P
Själva cermonin eller vad man kan kalla det var inte heller för jobbig, för idag var tredje söndagen i månaden, så de hade massa sång och så, så det var kul för jag gillar ju att sjunga ;) 
Och prästen hade med sig en riddarrustning som han jämförde med något ur bibeln, så det var intressant faktiskt ! 
Vem vet, efter 3 månader i kyrkan kanske jag fastnar för det ;) 
 
See ya! 
 
Sparky, Cowboy and the little pony Sisco! <3
 
 

Sweet morning :)

Kategori: My American life

Jag må vara känd för att vara en morgonmänniska, men att vakna upp här är ridiculous! 
I alla fall om man är hästälskare! 

För vem vill inte vakna upp och med den här vyn utanför fönstret?
 
 
Idag ska vi först åka in till Red Wing och handla lite, behöver bland annat en adapter så att jag kan använda min plattång och epilator ;) 
Sen ska jag över till grannarna och lära mig dagsrutinerna på stuteriet, för på lördag ska jag göra det själv då de åker bort :) 
De har så grymt fia hästar bland annat ett föl och två stora Shire hästar!  Ska försöka ta lite bilder på lördag så ni får se :) 
 
Senare ikväll ska vi åka iväg på en i släktens födelsedagsfirande, så det ska bli kul att träffa lite folk :) 

Annars har jag nu hunnit landa lite vilket är skönt :) 
Jag har träffat alla grannar nu, och hunnit med allt vi hade planerat. Dianne har allt skrivit i en kalender, och den är smockfull! Busy busy busy, Precis som vanligt^^ Men det här är verkligen en semester för mig, för alla ni som känner mig vet att jag är beroende av min telefon! Men här kan jag inte vara det, jag kan bara använda den när vi är i huset för där har jag wifi, annars har jag ingen användning av den, och det är tro det eller ej skönt! 
Det är skönt att inte vara den som planerar, och håller koll och fixar och ordnar, utan jag bara följer med på allt som Dianne har planerat så det känns bra :) 

Det första Steve och Dianne sa till mig när jag kom var att de var oroliga att jag skulle bli uttråkad hos dem. för de hade kollat på min facebook och sett alla bilder på all kompiar och så där hemma. Och även fast jag saknar alla där hemma så känner jag mig allt annat än uttåkad! Har massa planer med grannarna (ena grannen heter Emily och är 23, och de andra är Strands, familjen som har stuteriet, och där är det Austin, 16, Tatum, 14, och Skylar 12) Vi har filmkväll, massa hoppingdagar, ett och annat baseballgame och självklart lite tubing där i mellan inplanerat! 
 
Kort sagt så trivs jag galet bra här! Dock har jag inte hunnit rida än! :O Det är sjukt, har verkligen inte hunnit! Men hoppas jag får tid till det imorgon :) 


Nu ska vi snart åka iväg, som sagt, busy busy busy!
Bye Bye :) 

Tubing in the rain!

Kategori: My American life

Klockan är nu snart 5 PM, för att vara lite amerikansk, och vi ska snart över till grannarna och äta middag :) 

Idag skulle det vara jättevarmt och soligt så vi (jag och grannarna) hade planer på att "go tubing", vilket innebär att man åker nerför ån/floden, som går precis längs husen här, i badringar :) Men som i Sverige så har vädret alltid fel, så efter runt 2 timmar började det regna, och då menar jag inte lite, utan det öste ner!
Men som tur var kom Steve med bilen och hämtade oss, kan lägga upp lite bilder på det sen, för han fotade lite när vi låg där i floden i regnet^^
 
Men nu har jag hunnit duscha, och snart ska vi åka över till grannarna, ska bli gott med lite varm mat och förhoppningsvis ska jag få upp värmen igen! 

Hoppas ni alla i Sverige har haft en bra dag, antar att ni ska gå och lägga er snart, så Godnatt :) <3

Peppande låt!

Kategori: Allmänt

Har sett så många upplägg om att skolan börjar igen och att alla vill tillbaka till sommaren, så tänkte försöka peppa er alla lite iaf med den här grymt bra låten av RMK & Toppen!
Och tänk på att det inte är så långt kvar till nästa lov :)
Hang in there!


http://www.youtube.com/watch?v=uG2TE_pvzY4

Typical American things!

Kategori: My American life

Hello there everybody!
My english is starting to grow on me, but I'm still a little rusty :P
But after three months here I will probably have a hard time going back to swedish^^
But for now Iäll do my posts in swedish (y) 
 
Idag har jag upplevt mycket som är typiskt den amerikanska livsstilen! 
Och med det menar jag stort, mycket, överdrivet på olika sätt^^
 
Det började när vi åkte in till Red Wing och skulle posta ett brev och ta ut lite pengar. Brevlådan är precis bredvid vägen, alltså jag skämtar inte, man bara stannar till snabbt och stoppar in brevet och kör vidare. Och alla banker har typ som drive-in^^ Man kör förbi med bilen och så sitter det en receptionist där som hjälper dig med allt! Precis som drive-in på donken!! Lite överdrivet skulle jag säga, men men :P
 
Efter att vi hade tagit ut pengar åkte vi förbi "The Liqour shop" Och jag skämtar inte, så många olika sorter och så billigt det var här! Det är typ som ett skämt! Och det var typ sprit på rea^^ inte konstigt att de börjar dricka vid typ 3 på dagen... Jag kan ju säga att svenskar dricker ingenting jämfört med det här, och jag känner nu att jag tycker ändå att Sverige har bra kontroll på alkohol-marknaden jämfört med det här, så det är bra :) You go sweden!
 
Men det slutar inte där, efter det åkte vi till affären, och det är så stort! Mataffären var typ lika stor som Ikea^^ Och man kan köpa allt där, från kläder till mat, till bräder, till datorer^^ Väldigt praktiskt om du frågar mig, då slipper man åka till 50 olika ställen liksom :P
 
Tillbaka vid huset skulle vi byta hage till hästarna, och när vi hade släppt ut dem gick vi och kollade vid majs-fältet, och som ni ser på bilden här under, det var sjukt högt! De säger att det är på grund av den varma sommaren med mycket regn, kändes lite som att jag var med i en film där världen är upp och ner^^
 
Annars har vi inte gjort något speciellt idag :) 
Jag var och hälsade på deras grannar som jag inte har sett sen 2007, och det var jättekul att träffa dem igen! Vi var ute och spelade lite baseball, och det var första gången jag någonsin har spelat det, och vill inte skryta, (eller, joo, det vill jag) mn jag var lite utav en naturbegåvning ;) Det var riktigt kul! Men har typ träningsvärk efter att ha svingat så mycket^^ haha
 
Nu sitter jag här i soffan och äter Ben & Jerry´s och ska alldeles strax gå och lägga mig :)
Imorgon ska jag följa med grannarna på tubing nedför floden! Det är enkelt förklarat att man åker nerför floden i badringar och har med sig dricka och så, det tar ungefär 3-4 timmar! Det är jättehärligt, och förhoppningvis kommer jag få lite färg också :) 
 
Nu ska jag bara pussa min vaktbjörn godnatt, och sen ska jag gå och lägga mig :)
 
 
 
 
Majs-fältet a la Americana! 
 
 
Hittade mitt nya kall, Major League Baseball Here I come ;)

Life as I remember it!

Kategori: My American life

Nu sitter jag här i mitt rum efter första dagen, och vanligtvis skulle jag nog ha kännt väldigt stor hemlängtan, och visst känner jag lite av det, jag saknar familjen och mina vänner (speciellt dig Alexandra! <3) 
men känner mest att jag trivs jättebra här! Allt är precis som jag kommer ihåg det!

Dianne, my American mother, as we say, har alltid jättemycket planering för sig, och tänker alltid på olika alternativ, och vad som skulle passa bäst! Och Steve, my American dad, är mer utav den lugna typen som låter Dianne prata på och sen följer med på vad hon planerar
de kompenserar varandra väldigt bra tycker jag!

Idag har varit en väldigt mysig dag :) Vi har fyllt på kollibri-saften (de dricker socker-vatten typ) flera gånger! Känns sjukt att det är kollibris överallt här! Det är typ som getingar för oss, bara att man vill ha kollibris i sin trädgård ;) De är jättesöta! Ska försöka få någon bild av dem :) 

Annars har vi rensat i trädgårdslandet och plockat gurkor (HUR SJUKT MÅNGA OM HELST!) och tomater, kan skicka bild till dig mamma, du skulle vart här och sett hur stora de är! 
Till Lunch åt vi BLT-sandwiches (Bacon/Lettuce/Tomatoe) och till middag vart det donken drive-in, åkte typiskt Amerikansk ;) Åt min första cheeseburger och förstår inte riktigt hur de kan va så populära^^

Annars har jag varit med på typ en workshop om hur man arrangerar blommor. Det var egentligen för när man ska tävla med att göra blom arrangemang, men lärde mig lite grann iaf, så det var inte helt tråkigt, men skulle nog inte gå på nåt sånt igen :)
 
Imorgon ska vi in till läkaren tidigt på morgonen och se om Steve kan få ta ut en nål som han har i sn tå (han har opererat tårna efter att han blev trampad av en häst och bröt dem) så då har han an nål där för att de ska växa ihop rakt igen. Han får inte lägga någon vikt alls på foten dock, så antingen hoppar han på kryckor eller så åker han runt på typ en knä-sparkcykel!
 
Jusste, hann pussa lite på hästarna idag också! så himla fina! de har en ponny som de hade sist jag var här, och en western häst, och sen den finaste hästen är en s.k. Gaited Horse. Den ska tyligen ha en grymt mjuk trav, så ska bli kul att få rida den! :) 
 
Nu ska jag gå och lägga mig i min stora sköna säng :) Och jag behöver inte vara rädd för spöken, för jag har en vakt-björn utanför mitt rum ;) 
Godnatt <3
 
 
Min fins vaktbjörn, kallar honom björnis (a)

Sweet other home, I've missed you!

Kategori: My American life

Nu sitter jag här i vardagsrummet i mitt andra hem och det känns som att jag aldrig åkte härifrån!Hade nästan glömt hur fint det var här! Får ta lite bilder på det och lägga upp så ni får se :)

när vi körde hit från flygplatsen kändes det som en scen tagen ut "Did you hear about the morgans?" äkta amerikanskt country-känsla <3

 Flyget hit gick bra, var bara lite segt när jag kände mig taggad på att kolla på film på datan och sen startade den och insåg jag inte hade laddat den, så det blev 8 sega timmar.... men jämförde det lite med en jätteslapp arbetsdag, och då gick det nästan fortare ;)

 Mellandlandningen i Chicago gick som en dans, bortsett från den lilla hjärtinfarkten jag fick när jag kom på att jag hade glömt en banan i en påse i handbagaget precis när jag hade sagt till tullen att jag inte hade med mig någon frukt, MEN! jag höll glad min, tog mig igenom tullen och skyndade mig sedan till toan och tuggade i mig bananen, så ingen skada skedd (Y)

På vägen hem från flygplatsen stannade vi och käkade pizza! You just gotta love American Pizza! 

Efter att ha pussat på hästarna och fyllt på sockervattnet i hummingbird-feedern ska jag nog gå och lägga mig, det är trots allt 5 på morgonen för mig men ändå är jag inte så trött^^

Allt som allt kommer jag trivas bra här, hästar och natur i äkta amerikansk stil! Kan ju inte bli bättre! Nu ska jag gå och lägga mig i "my bedroom" som det kallas :) 

Godnatt <3

Förväntansfulla lilla jag tidigt imorse på Arlanda! 

Dags att följa trenden!

Kategori: Allmänt

Hejsan hoppsan!
 
För ett tag sen var det en kompis till mig som tyckte att jag borde skaffa en blogg för att jag hade så mycket att skriva om. Jag tyckte det lät som en bra idé, men jag kände att jag inte behövde en till sak som tog upp min tid, så jag lät den idén gå i ide. Men nu när jag har tagit studenten och ska resa bort kände jag att det passade bra att låta den idén komma upp i solen igen! Så nu sitter jag här och skriver mitt första inlägg i min allra första blogg!
 
Den här bloggen skapade jag främst för att ni alla skulle kunna dela min tid i USA, men också för att ha någonstans att skriva av mig alla tankar som kommer upp nu när jag kommer vara ifrån mina vänner som i vanliga fall får stå ut med mitt tjat^^
 
Det här halvåret har både varit det bästa och sämsta i mitt liv. Jag har hunnit med att fylla 18, ta körkort, ta studenten, fixat mitt första jobb, umgåtts massa med kompisar och bara haft det allmänt askalas! 
Men det har också varit de jobbigaste 6 månaderna i mitt liv. Men allt som har hänt har fått mig att lära känna mig själv bättre och jag känner mig säkrare i mig själv nu än vad jag någonsin har gjort. Det har tagit tid att hitta tillbaka till den jag är nu, men just nu känner jag mig lyckligare än någonsin innan. Kanske är det för att jag ska åka till USA imorgon och liksom få lite utav en nystart, eller för att jag äntligen har börjat tycka om den jag är, på riktigt och inte bara den här fejk-stoltheten som jag hade innan. Hur som helst känner jag att mitt liv flyter på nu och det känns jävligt bra!

Som sagt var, imorgon åker jag till USA för att hälsa på mina släktingar! Jag kommer vara borta i tre månader (får inte stanna längre på grund av att USA är smått paranoida när det kommer till inresetillstånd och visum och så, jag menar, hur skulle jag möjligen ha kunnat vara medverkande under förintelsen när jag inte ens var född då? -.- ) Men jag tar det jag får! 
Jag har lyckats packa allt nu (tror jag iaf) på det sättet är det skönt att jag bara är borta i 3 månader, för om jag har glömt nåt är det inte hela världen (Y) 

Nu ska jag avrunda detta första inlägg, för om lite mindre än 10 timmar börjar min stora resa! och jg tänkte försöka få lite sömn innan dess!

Godnatt :)